Arbejdsområde
Som medlem af udvalget får du mulighed for at præge international standardisering indefor ledelsessystemer for fødevaresikkerhed.
Udvalget har i samarbejde med Dansk Standard taget initiativ til at få det internationale sekretariat (ISO/TC 34/SC 17, Management Systems for food safety) til Danmark, hvortil udvalget fungerer som sparringspartner. Det betyder at Dansk Standard på Danmarks vegne har lederskabet for det internationale arbejde og udvalget har dermed en række fordele i forhold til indflydelse og netværk internationalt.
Det er sekretariatets opgave at styrke og udbygge positionen for den internationalt anerkendte standard ISO 22000; Ledelsessystem for fødevaresikkerhed og andre dokumenter med relation til denne. ISO 22000 er et værdifuldt værktøj for enhver fødevarevirksomhed uanset størrelse. Den danner ramme for organisationen og strukturen i virksomheden, samler procedurer og arbejdsgange under ét system, og fastlægger ansvar og kompetenceområder. Standarden kan integreres med andre ISO-ledelsessystemer, som fx ISO 9001 eller ISO 14001, da den bygger på samme struktur og deler mange krav. Den del af standarden der handler om fødevaresikkerhed, er baseret på HACCP-principperne, der lægger til grund for det lovpligtige egenkontrolprogram.
Udvalget deltager aktivt i arbejdet i den internationale komité ISO/TC 34/SC 17, Management Systems for food safety, med at revidere og videreudvikle ISO 22000 og relaterede dokumenter. Komitéen arbejder desuden kontinuerligt på at gøre ISO 22000 lettere tilgængelig og anvendelig for brugerne, særligt SMV´er.
ISO 22000 familien som er samlingen af dokumenter som udvalget beskæftiger sig med er:
- DS/ISO TS 22002-1: Basisprogrammer (PRP) for fødevaresikkerhed – Fødevareforarbejdning – under revision og harmonisering
- DS/ISO TS 22002-2: Basisprogrammer (PRP) for fødevaresikkerhed – Catering og fødevareservices – under revision og harmonisering
- DS/ISO TS 22002-3: Basisprogrammer (PRP) for fødevaresikkerhed – Primærproduktion – under revision
- DS/ISO TS 22002-4: Basisprogrammer (PRP) for fødevaresikkerhed – Fremstilling af fødevareemballage - under revision og harmonisering
- DS/ISO TS 22002-5: Basisprogrammer (PRP) for fødevaresikkerhed – Transport og opbevaring - under revision og harmonisering
- DS/ISO TS 22002-6: Basisprogrammer (PRP) for fødevaresikkerhed – Foder - under revision og harmonisering
- ISO 22003-1: Fødevaresikkerhed - Krav til organer der foretager audit og certificering af ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
- ISO 22003-2: Fødevaresikkerhed – Krav til organer der foretager evaluering og certificering af produkter, processer og services, inklusive audit af fødevaresikkerhedssystemer
- DS/EN ISO 22005: Sporbarhed i foder- og fødevarekæden - Generelle principper og grundlæggende krav til systemdesign og implementering
Som udvalgsmedlem har du mulighed for at deltage i det internationale arbejde og derigennem få direkte indflydelse på standardens krav. Her sidder nogen af verdens største aktører og påvirker og påvirker standardernes krav. Læs mere om arbejdet i den internationale komité her
Sammen sætter vi standarder for fremtiden
Pris
Hvis du vil høre mere om, hvad du får ud af at deltage i udvalget, og hvad det koster, er du velkommen til at kontakte konsulenten. Du har også mulighed for at læse mere om det generelle prisniveau her.