Kl. 15.55-16.25

Hvordan minimerer vi madspild i produktion og detail?

En talk om, hvordan vi i Danmark kan bidrage til at reducere madspild nationalt og internationalt.

Talk

Madspild er direkte kilde til op mod 10 procent af verdens CO2-udledning, hvor 1/3 af al den mad, som produceres, bliver kasseret.  Alene i Danmark udgør madspild 700.000 ton årligt. Danmark er blandt de mest innovative lande, når det handler om at igangsætte projekter for reduktion af madspild. Men fælles for dem alle er, at de er relativt små, og at de arbejder med forskellige målemetoder og definitioner. Det gør det vanskeligt at sammenligne data og resultater og dermed sætte nye mål for reduktion og løbende forbedringer i en større skala. Og skaleringer er nødvendige, hvis vi reelt vil gøre en forskel. 

For at reducere CO2-udledningerne i hele fødevarekæden er det derfor afgørende, at der igangsættes globale initiativer for at minimere madspild.

Kom og hør en inspirerende samtale om, hvordan vi kan minimere spildet af mad i produktion og distribution, og hvordan både internationale standarder og danske erfaringer kan bidrage til en reduktion af madspild nationalt og globalt. 

Tid og sted

Kontakt

Jo Anna Solvig Jansen
Jo Anna Solvig Jansen Public Affairs-seniorkonsulent
Public Affairs, Fondssekretariat & Compliance
E: jaj@ds.dk
T: 39 96 62 97

Deltagere

Andre arrangementer til Klimaeftermiddagen

Kl. 15.25-15.55

Findes modeindustrien i fremtiden?

En paneldebat, hvor vi skal diskutere, om mode blot er forbrug, eller noget vi har brug for? 

Kl. 16.20-16.50

CFO’en i Den Varme Stol

Deltag, når CFO’en i en af verdens mest bæredygtige virksomheder inviteres til en personlig samtale om klimakrisen.

Kl. 16.50-17.50

Hvordan sætter Danmark standarden for Power-to-X globalt?

Hør med, når vi stiller skarpt på, hvordan vi kan sikre, at Danmark bliver en fremtræden aktør på den globale Power-to-X scene.

Kl. 17.30-18.00

Dilemmaer i cirkulært byggeri – hvem har løsningen?

Der er mange dilemmaer i det cirkulære byggeri – Hvordan balancerer vi f.eks. bedst imellem pris, miljø, sundhed, sociale forhold og klima?