Energi, miljø og bæredygtighed

Gode intentioner forbliver ofte ved snakken. Med standarder på energi-, miljø- og bæredygtighedsområdet får man konkrete, strategiske værktøjer til bl.a. at forbedre virksomhedens bæredygtighedstiltag.

Udvalg om energi, miljø og bæredygtighed Kurser om miljø og bæredygtighed

I fokus

Cirkulær plastøkonomi

Cirkulær plastøkonomi

Der er behov for, at vi gør brugen og produktionen af plast mere cirkulær. Det betyder, at vi skal finde innovative løsninger, som gør, at vi kan reparere, genbruge og genanvende plast.

Standarder skaber rammen for Power-to-X

Power-to-X

Power-to-X (PtX) er en af de vigtigste teknologier, for at vores samfund kan opnå en grøn omstilling. Danmark har mulighed for at gå forrest i udvikling og eksport af PtX-teknologier, men for at kunne udbrede de nye løsninger og bringe dem på et konkurrencedygtigt niveau, er der behov for standarder.

Bæredygtighed og grøn omstilling

Bæredygtighed og grøn omstilling

Miljø, klima og bæredygtighed hænger tæt sammen med standarder. Standarder giver virksomheder konkrete redskaber til at arbejde med bæredygtighed, fordi de kan sætte en fælles ramme og retning for arbejdet og gøre det målbart, så virksomhederne kan konkretisere og dokumentere deres indsats.

Kurser om energi, miljø og bæredygtighed

Kurser om energi, miljø og bæredygtighed

Med standarden for miljøledelse har du mulighed for at arbejde indenfor både energi, miljø og bæredygtighed. Vi har både introduktionskurser og diplomkurser i, hvordan du kan arbejde med miljøledelse, evt. i relation til FN’s bæredygtighedsmål.

Om energi, miljø og bæredygtighed

Energi, miljø og bæredygtighed er emner, som fylder mere nu end nogensinde før. Nærmest enhver virksomhed har en bæredygtighedsagenda, og det er der god grund til. Virksomheder og organisationer spiller nemlig en afgørende rolle i indsatsen for at nedsætte CO2-udledningen og dermed forbedre den overordnede klimapåvirkning. Og standarder spiller en væsentlig rolle for den grønne omstilling og udviklingen mod en mere bæredygtig tilgang til bl.a. produktion og forbrug.

Standarderne på dette område dækker over alt fra brede ledelsesstandarder såsom miljøledelse, der sætter rammen for virksomheders indsats for at forbedre deres miljøpræstation, over cirkulær økonomi, til en lang række konkrete standardiseringsemner såsom bæredygtig kakao eller termisk solenergi.

Energi, miljø og bæredygtighed

I fokus 
FN's verdensmål

I 2015 formulerede FN 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Siden da er målene for alvor kommet på dagsordenen, og virksomheder verden over har allerede taget de første spadestik i forsøget på at nå målene.

Seneste artikler om energi, miljø og bæredygtighed

Se alle
Skal tung transport blive grønnere, er der brug for mere standardisering

04. november 2024

Skal tung transport blive grønnere, er der brug for mere standardisering

Mangel på fælles standarder skaber udfordringer for elektrificering af tung transport. I det danske standardiseringsudvalg S-454 arbejder man aktivt på fremtidige løsninger og er åbne for input og nye medlemmer, der kan fremme processen.

PMC Hydraulics om ny SDG-guide

29. oktober 2024

PMC Hydraulics om ny SDG-guide: ”Det handler både om samvittighed og om god forretning”

Den nye internationale guide, udviklet på dansk initiativ, hjælper virksomheder med at integrere FN’s verdensmål i forretningsstrategien og samtidig prioritere deres indsatser.

25. oktober 2024

Cirkulært design og ESPR – hvordan kan standarder hjælpe

Se eller gense webinaret om hvordan nye standarder kan hjælpe virksomheder med en praktisk tilgang til cirkulære strategier – både på organisationsniveau og produktniveau.

Opdateret standard skal sikre bedre prøvetagninger med nye visualiseringer

23. oktober 2024

Opdateret standard skal sikre bedre prøvetagninger med nye visualiseringer

Den danske standard for repræsentativ prøvetagning, DS 3077, er netop blevet opdateret. Den nye udgave introducerer flere figurer og et mere standardiseret sprog, som gør standarden lettere at forstå på tværs af aktører og industrier.