Dagen bød på spændende indlæg og debatter om cyber-og informationssikkerhed, som bl.a. gav indblik i den kommende lovgivning på området og præsenterede værktøjer, der kan hjælpe organisationer og virksomheder i gang med eller videre i arbejdet med cyber- og informationssikkerhed.
v/ Tina Helsted Vengsgaard, standardiseringsdirektør, Dansk Standard
v/ Torsten Schack Pedersen, minister for samfundssikkerhed og beredskab
v/ Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet
v/ Thomas Flarup, direktør, Center for Cybersikkerhed
Trusselsbilledet er dynamisk og udvikler sig hele tiden. Derfor er oplægget og præsentationen et øjebliksbillede af cybertruslen mod Danmark.
v/ Antoine- Alexandre André, Policy and legal officer, European Commission, AI Office
v/ Sune Aggergaard Mortensen, Chief Information Security Officer (CISO), DSB
v/ Jeppe Bjerre, specialist, Force Technology og Michael Stausholm, Principal Security Architect, Alexandra Instituttet
v/ Henriette Rolskov, CISO, COOP og Mette Krogh Sørensen, seniorkonsulent, Dansk Standard
v/ Jeppe Bjerre, specialist, Force Technology og Jesper Løffler Nielsen, IT-advokat, Focus advokater
v/ Tobias Uhd, konsulent, Teknologisk Institut og Tomas Lundstrøm, konsulent, Dansk Standard
v/ Bodil Biering, CEO, Cyberjuice og Henning Mortensen, formand, Rådet for digital sikkerhed
v. Michael Sjøberg, Hostage & Ransomware Negotiator, Delta Crisis Management
Cyber Resilience Act er en ny EU-forordning som stiller fælleseuropæiske cybersikkerhedskrav til produkter med digitale elementer. Med forordningen følger en række standarder, der skal hjælpe virksomhederne med at leve op til de horisonale cybersikkerhedskrav.
Den europæiske forordning om cybersikkerhed har til formål at etablere en fælles europæisk ramme for certificering inden for cybersikkerhed, som forventes at bygge på eksisterende standarder.
Dataforordningen (Data Act) skal skabe harmoniserede regler om fair adgang til og anvendelse af data og gøre det lettere for europæiske virksomheder at dele og anvende data.
Forordningen om kunstig intelligens (AI Act) skal sikre fælles spilleregler for brugen og udviklingen af kunstig intelligens. Med forordningen følger en række standarder, der skal hjælpe virksomhederne med at leve op til kravene om kunstig intelligens, som forordningen stiller.
Datastyringsforordningen (Data Governance Act) har til formål at skabe tillid til datadeling til gavn for samfundet, og der skal bl.a. prioriteres tværsektorielle standarder for datadeling og interoperabilitet.
Databeskyttelsesforordningen (GDPR) fastlægger fælleseuropæiske retningslinjer for håndteringen af personoplysninger for virksomheder, organisationer, myndigheder mm.
NIS2-direktivet indeholder skærpede krav til cyber- og informationssikkerhed i forhold til kritisk infrastruktur. Direktivet opfordrer til at anvende internationale, anerkendte standarder.
DS Cyberdag blev afholdt i samarbejde med Alexandra Instituttet, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer, Center for Cybersikkerhed, DigitalLead, D-mærket, Dansk Erhverv, DI Digital, Force Technology, IT-Branchen og Rådet for Digital Sikkerhed.