
20. december 2017
De nye standarder for e-fakturering betyder, at europæiske virksomheder – offentlige som private – får en ensrettet og anvendelig metode til at understøtte elektronisk udveksling af information, når de skal fakturere i Danmark og i udlandet.
Sven R. Rasmussen, der er chefkonsulent i Digitaliseringsstyrelsen og formand for det danske standardiseringsudvalg, fortæller: E-fakturering har været et særdeles vigtigt område at få standardiseret, fordi det herved bliver nemmere at sende elektroniske fakturaer på tværs af EU-landegrænser. Især virksomheder, der opererer i mere end ét land, oplever store fordele.
Sven R. Rasmussen
Chefkonsulent
Digitaliseringsstyrelsen
Det danske udvalg med Digitaliseringsstyrelsen i spidsen har deltaget aktivt i udviklingen af standarderne og har fået sat et tydeligt dansk fingeraftryk på de formater, der skal udveksles på europæisk plan i fremtiden. Det betyder, at vi i Danmark i stort omfang kan fortsætte med vores eksisterende løsninger, så vi ressourcemæssigt slipper billigere med at tilpasse os.
Fra foråret 2019 skal statslige myndigheder kunne modtage e-fakturaer fra deres leverandører ved indkøb iht. dansk implementering af EU’s e-faktureringsdirektiv. Fra foråret 2020 kommer samme krav til at gælde for kommuner og regioner.
HL7 DK har lanceret DK SMART, en ny specifikation, der standardiserer sikker adgang til sundhedsdata i Danmark.
Cybersikkerhed er vigtigere end nogensinde. Derfor er eksperter som Michael Bladt Stausholm fra Alexandra Instituttet også involveret i at udvikle de standarder, der skal hjælpe virksomheder med at leve op til Cyber Resilience Act i 2027.
Ny og opdateret standardpakke for IEC 62443-serien giver bedre overblik til arbejdet med cybersikkerhed for operationel teknologi.
Gennem Q&A's får du indblik i, hvordan fire helt forskellige virksomheder har implementeret cyber- og informationssikkerhedsstandarder, samt hvilken effekt det har haft.