
19. oktober 2018
Standarden EN 17037 har til formål at give en fælles metode på tværs af landegrænser til at dokumentere tilstrækkeligt dagslys i rum og bygninger. På den måde undgår brugerne at skulle holde sig opdaterede på landespecifikke krav. Derudover skal den give vejledning i, hvad der som minimum skal dokumenteres i forhold til:
Tilstrækkeligt dagslys er defineret som en indendørs belysningsstyrke på 300 lux eller mere i en vis procentandel af rummet. Procentandelen afhænger af, om rummet oplyses af dagslys fra facaden, skrå tage eller fra åbninger i et fladt tag.
Essensen i standarden er, at kriteriet for tilstrækkeligt dagslys afhænger af, hvor bygningen er placeret. Eksempelvis anbefales et dagslysniveau i København svarende til en dagslysfaktor på 2,1 %, mens den i Rom er 1,6 %. I praksis kan det fx betyde, at vinduesstørrelsen i Rom er lidt mindre end i København, da den samlede mængde af dagslys udenfor, i løbet af året, er lavere i den danske hovedstad.
Forsknings- og udviklingsprojekt (P)RECAST har sammen med 13 aktører i den danske byggebranche arbejdet målrettet på at fremme genbrug af hele betonelementer i nye byggerier. To ud af projektets i alt ni rapporter er nu offentliggjort – og de pege...
Bliv opdateret på CPR, den reviderede byggevareforordning, og udviklingen af standarder til DPP og DoPC på europæisk og globalt plan.
Se eller gense webinaret, hvor Dansk Standard sætter fokus på europæisk lovgivning og standarder, der understøtter bæredygtighed i byggeriet.
Den grønne omstilling i byggeriet har indtil nu primært haft fokus på materialerne. Ny vejledning skal være med til at gøre selve byggeprocessen mere bæredygtig.