Over 100 mødte op for at høre mere om dagslys

17. januar 2019

Over 100 mødte op for at høre mere om dagslys

Med den nye europæiske standard DS/EN 17037 for Dagslys i bygninger som omdrejningspunkt var Dansk Standard vært for et velbesøgt arrangement med fokus på dagslys i byggerier.

Over 100 personer deltog i temamødet, som bød på indlæg fra forskellige aktører i branchen, herunder eksempler på anvendelse af den nye standard og de udfordringer, der er forbundet med dagslys generelt. Særligt indlæggene omkring anvendelsen af standarden i beregningsprogrammer, havde deltagernes interesse.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen som er lovgivende myndighed på området, holdt et indlæg og deltog i den efterfølgende paneldiskussion. 

Temamødet blev rundet af med en paneldebat, hvor ledende aktører som Henning Larsens Tegnestue, Moe, SBI, Dansk Center for Lys, SWECO og TBST under ledelse af Jens Christoffersen fra VELUX debatterede anvendelsen af den nye standard, udfordringer omkring dagslys og overholdelse af kravene i BR 18 samt fremtidsperspektivet. Under debatten kom det bl.a. frem, at det efter nogens opfattelse er et problem, at der i BR18 er angivet to metoder til overholdelse af dagslyskravet, hvoraf kun metoden fra standarden reelt beregner dagslyset, og at barren i den anden metode, efter nogens mening, er for lav.

Køb standarden: DS/EN 17037 for Dagslys i bygninger

 

Kontakt

Lise Schmidt Aagesen
Lise Schmidt Aagesen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: laa@ds.dk
T: 39 96 63 28

Se også

Revideret betonstandard skal bidrage til at mindske CO2-udledningen

03. juli 2024

Revideret betonstandard skal bidrage til at mindske CO2-udledningen

Den danske betonstand DS 206 er netop udkommet i en ny udgave, efter den har gennemgået en større revidering. Standarden, der nu tillader nu fire former for cementerstatninger, lemper på kravene til minimum cementindhold samt udvider mulighederne...

Nyt grønlandsk bygningsreglement og nye grønlandske annekser til eurocodes på vej

26. juni 2024

Nyt grønlandsk bygningsreglement og nye grønlandske annekser til eurocodes på vej

Processen med at overgå til de grønlandske annekser til eurocodes er kommet et stort skridt videre, og dokumenterne kan allerede nu tilgås på Dansk Standards hjemmeside.

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

11. juni 2024

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

Bliv introduceret til den europæiske standard for mere bæredygtig renovering, og hvordan standarden kan bruges til at sikre, at eksisterende bygninger renoveres på en mere bæredygtig måde. Få også en introduktion til Svanemærkets krav til renoveri...

16. april 2024

Se eller gense morgenbriefing om det nye bygningsdirektiv

EU vil forbedre bygningers energieffektivitet. På denne briefing kan du se eller gense, hvad bygningsdirektivet betyder for Danmark, og hvordan vi kommer i gang med den næste danske renoveringsbølge.