Ny standard om beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner på vej

29. oktober 2021

Ny standard om beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner på vej

Et forslag til en ny dansk standard om kompetencer for planlægning og udførelse af beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner er netop kommet i høring. Alle med viden på området har mulighed for at kommentere på forslaget.

Forslaget til standarden DS 2425 Kompetencer for planlægning, projektering, specifikation og udførelse af beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner i Danmark iht. DS/EN 1504-9 er i høring indtil 27. november 2021.

- Vi har i Dansk Standards udvalg for betonteknologi arbejdet intenst med at færdiggøre forslaget til den nye danske standard, som nu er i høring, siger Erling Richard Trudsø seniorkonsulent i Dansk Standard og fortsætter:

- Formålet med standarden DS 2425 er - med afsæt i de danske traditioner på området - at beskrive og konkretisere de nødvendige kompetencer hos alle aktører, der har ansvaret for at vedligeholde, reparere og beskytte betonkonstruktioner.

Konkretisering af kompetenceniveauer i en dansk kontekst

Den bagvedliggende europæiske standard DS/EN 1504-9 behandler overordnet de kompetencemæssige forudsætninger, som man kan forvente hos de parter, der varetager vedligeholdelse, forstærkning, bevaring, reparation og beskyttelse af betonkonstruktioner.

Den nye standard, DS 2425, uddyber disse kompetenceniveauer og dokumentationen heraf i en række overskuelige tabeller for følgende grupper:

  • bygværksejeren (eller dennes repræsentant)
  • eftersynsteknikeren
  • eftersynsspecialisten
  • den projekterende
  • den tilbudsansvarlige
  • den produktansvarlige
  • den projektansvarlige
  • formanden
  • håndværkeren

Forslaget til DS 2425 ligger tilgængeligt på Dansk Standards høringsportal, hvor alle har mulighed for at kommentere på det. Høringen løber frem til 27. november 2021.

Se forslaget her: https://forslagskommentering.ds.dk/Home/Details/17503 

Læs mere om Dansk Standards udvalg for betonteknologi, der har udarbejdet den nye standard, her: www.ds.dk/s-328

 

Kontakt

Erling Richard Trudsø
Erling Richard Trudsø Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: ert@ds.dk
T: 39 96 61 19

Se også

Revideret betonstandard skal bidrage til at mindske CO2-udledningen

03. juli 2024

Revideret betonstandard skal bidrage til at mindske CO2-udledningen

Den danske betonstand DS 206 er netop udkommet i en ny udgave, efter den har gennemgået en større revidering. Standarden, der nu tillader nu fire former for cementerstatninger, lemper på kravene til minimum cementindhold samt udvider mulighederne...

Nyt grønlandsk bygningsreglement og nye grønlandske annekser til eurocodes på vej

26. juni 2024

Nyt grønlandsk bygningsreglement og nye grønlandske annekser til eurocodes på vej

Processen med at overgå til de grønlandske annekser til eurocodes er kommet et stort skridt videre, og dokumenterne kan allerede nu tilgås på Dansk Standards hjemmeside.

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

11. juni 2024

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

Bliv introduceret til den europæiske standard for mere bæredygtig renovering, og hvordan standarden kan bruges til at sikre, at eksisterende bygninger renoveres på en mere bæredygtig måde. Få også en introduktion til Svanemærkets krav til renoveri...

16. april 2024

Se eller gense morgenbriefing om det nye bygningsdirektiv

EU vil forbedre bygningers energieffektivitet. På denne briefing kan du se eller gense, hvad bygningsdirektivet betyder for Danmark, og hvordan vi kommer i gang med den næste danske renoveringsbølge.