
13. oktober 2021
Standarder, der er harmoniseret af EU, giver formodningsret til, at producenterne overholder EU-lovgivningens krav og kan bruges som basis for CE-mærkning. Der har dog i de senere år været en del problemer med lange sagsbehandlingstider i EU-Kommissionen, og mange standarder er ikke blevet godkendt.
Analyser har vist, at de lange sagsbehandlingstider til dels skyldes typiske administrative fejl og mangler, som er med til at hindre, at standarderne bliver harmoniseret. Derfor er der blevet udarbejdet en tjekliste, som eksperterne i arbejdsgrupper og tekniske komitéer skal bruge, når de udarbejder harmoniserede standarder. På den måde kan eksperterne sikre sig mod at begå de mest klassiske fejl og efterleve de formelle administrative krav. Dermed kan eksperterne være med til at øge sandsynligheden for at nå i mål med deres harmoniserede standarder.
Fonden Dansk Standards bestyrelse skal være med til at sikre, at Fonden forsætter med at virke til gavn for samfund og erhvervsliv gennem standardisering og certificering samt videnformidling og rådgivning herom.
DS 21001 er udkommet i en ny og opdateret version. Strukturen er tilpasset andre ledelsesstandarder og fokus på sikkerhedskultur er skærpet.
Kommende webinar sætter fokus på de aldrende samfund samt nye tiltag for at skabe ældreinkluderende miljøer og arbejdspladser.
Bliv opdateret på CPR, den reviderede byggevareforordning, og udviklingen af standarder til DPP og DoPC på europæisk og globalt plan.