13. oktober 2021
Standarder, der er harmoniseret af EU, giver formodningsret til, at producenterne overholder EU-lovgivningens krav og kan bruges som basis for CE-mærkning. Der har dog i de senere år været en del problemer med lange sagsbehandlingstider i EU-Kommissionen, og mange standarder er ikke blevet godkendt.
Analyser har vist, at de lange sagsbehandlingstider til dels skyldes typiske administrative fejl og mangler, som er med til at hindre, at standarderne bliver harmoniseret. Derfor er der blevet udarbejdet en tjekliste, som eksperterne i arbejdsgrupper og tekniske komitéer skal bruge, når de udarbejder harmoniserede standarder. På den måde kan eksperterne sikre sig mod at begå de mest klassiske fejl og efterleve de formelle administrative krav. Dermed kan eksperterne være med til at øge sandsynligheden for at nå i mål med deres harmoniserede standarder.
Den nye forordning bliver offentliggjort i løbet af de kommende uger og sætter fokus på digital overvågning og cirkulær økonomi i byggesektoren.
Mangel på fælles standarder skaber udfordringer for elektrificering af tung transport. I det danske standardiseringsudvalg S-454 arbejder man aktivt på fremtidige løsninger og er åbne for input og nye medlemmer, der kan fremme processen.
Dansk Standard støtter DI's Diversitetsløfte for at understrege organisationens strategiske fokus på ligestilling og diversitet.
Torsdag den 3. oktober afholdt Dansk Standard for tredje gang den populære DS Cyberdag – en begivenhed, der tiltrak over 600 deltagere (fysisk og online) fra både private virksomheder og offentlige organisationer. Den store interesse for DS Cyberd...