13. oktober 2021
Standarder, der er harmoniseret af EU, giver formodningsret til, at producenterne overholder EU-lovgivningens krav og kan bruges som basis for CE-mærkning. Der har dog i de senere år været en del problemer med lange sagsbehandlingstider i EU-Kommissionen, og mange standarder er ikke blevet godkendt.
Analyser har vist, at de lange sagsbehandlingstider til dels skyldes typiske administrative fejl og mangler, som er med til at hindre, at standarderne bliver harmoniseret. Derfor er der blevet udarbejdet en tjekliste, som eksperterne i arbejdsgrupper og tekniske komitéer skal bruge, når de udarbejder harmoniserede standarder. På den måde kan eksperterne sikre sig mod at begå de mest klassiske fejl og efterleve de formelle administrative krav. Dermed kan eksperterne være med til at øge sandsynligheden for at nå i mål med deres harmoniserede standarder.
Torsdag den 3. oktober afholdt Dansk Standard for tredje gang den populære DS Cyberdag – en begivenhed, der tiltrak over 600 deltagere (fysisk og online) fra både private virksomheder og offentlige organisationer. Den store interesse for DS Cyberd...
Den nye internationale guide, udviklet på dansk initiativ, hjælper virksomheder med at integrere FN’s verdensmål i forretningsstrategien og samtidig prioritere deres indsatser.
Se eller gense webinaret om hvordan nye standarder kan hjælpe virksomheder med en praktisk tilgang til cirkulære strategier – både på organisationsniveau og produktniveau.
Den danske standard for repræsentativ prøvetagning, DS 3077, er netop blevet opdateret. Den nye udgave introducerer flere figurer og et mere standardiseret sprog, som gør standarden lettere at forstå på tværs af aktører og industrier.