
28. oktober 2022
I foråret 2022 blev et nyt udvalg oprettet, som skal arbejde med udviklingen af standarder inden for øjenoptik. Arbejdet omfatter terminologi, produkter, testmetoder og instrumenter som bruges inden for oftalmisk øjenoptik. Produkter, som er omfattet af standarder for oftalmisk øjenoptik, er blandt andet brillestel, brilleglas, kontaktlinser, implantater med mere.
Det nye, danske standardiseringsudvalg, S-udvalget S-263 Øjenoptik, skal følge og deltage i udviklingen af standarder under den internationale tekniske komité ISO TC172 Optics and photonics og den europæiske komité CEN TC 170 ophthalmic optics.
- Ved at deltage i det danske udvalg, S-263, kan man få indflydelse på samt forhåndskendskab til de kommende standarder for øjenoptik. Man får dermed en unik mulighed for at påvirke kravene til kvalitet, sikkerhed og holdbarhed af de produkter og instrumenter, der benyttes inden for øjenoptik, og som kommer til at gælde for morgendagens marked, siger Tilde Elkjær, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.
Dansk standard inviterer til kickoffmøde for standardisering af øjenoptik d. 26. januar fra kl. 10-11 online. Alle interessenter er velkomne.
På mødet får du en gennemgang af, hvad det vil sige at arbejde med standarder og være en del af et standardiseringsudvalg. Du får også et overblik over de specifikke emner og standarder, der arbejdes med lige nu inden for øjenoptik.
Tilmeld dig kickoffmødet for øjenoptik her
Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent Tilde Elkjær på te@ds.dk eller tlf. +45 39 96 61 58.
Kommende international standard skal opsætte fælles rammer for systemer til at sikre ældre borgeres hverdag. Dansk Standard opfordrer alle med viden og interesse for området til at deltage i arbejdet.
HL7 DK har lanceret DK SMART, en ny specifikation, der standardiserer sikker adgang til sundhedsdata i Danmark.
Den kommende europæiske lovgivning Health Data Space Act skærper kvalitetskrav til biobanker. Parallelt er ISO´s tekniske komite for bioteknologi i gang med at revidere standarden med de generelle krav for biobanker, DS/EN ISO 20387. Dansk deltage...
Fremover kan kunstig intelligens (AI) hjælpe laboratorier med hurtigere og mere præcise analyser og resultater. Et kontinuerligt flow af nye data kan endda forbedre den kunstige intelligens’ ydeevne, især ved metoder hvor man benytter maskinlæring...