09. september 2024

Nye standarder under radioudstyrsdirektivet styrker cybersikkerhed

Se eller gense webinaret om de nye standarder under radioudstyrsdirektivet, hvor vi sætter fokus på, hvordan de styrker cybersikkerheden.

I 2021 besluttede EU-Kommissionen at aktivere de delegerede retsakter i radioudstyrsdirektivet, der omhandler cybersikkerhed i produkter med radioudstyr. De nye krav gælder for alt radioudstyr, der selv kan kommunikere via internettet, uanset om det kommunikerer direkte eller via et andet udstyr.

I samme ombæring som aktivering af de delegerede retsakter, bad EU-Kommissionen de europæiske standardiseringsorganisationer om at udarbejde standarder, hvis formål er at hjælpe europæiske virksomheder med at leve op til lovgivningen.

Der er i den forbindelse blevet udarbejdet tre europæiske standarder over de seneste år, hvor målet har været at konkretisere cybersikkerhedskravene fra direktivet og gøre dem mere operationelle for de virksomheder, der er omfattet at lovgivningen. Ambitionen har været at kunne harmonisere standarderne, så virksomhederne, der anvender dem, har formodningsret. Det vil sige, at man ved at følge standarderne, kan antage, at man efterlever kravene i direktivet.

De tre standarder er netop blevet stemt igennem af medlemslandene, og de skal efter planen udgives i august 2024. Standardarderne er dog ikke blevet vurderet klar til en harmonisering i første omgang, hvilket ellers var planen, og der afventes pt. en afklaring herpå ift. næste skridt fra EU-Kommissionen.

Præsentation fra webinaret

Standarder

DS Cyberdag d. 3. oktober

Glæd dig til en eftermiddag i cyber- og informationssikkerhedens tegn, når Dansk Standard igen i år inviterer til DS Cyberdag. Bliv opdateret på den kommende europæiske lovgivning og få inspiration til dit arbejde med cyber- og informationssikkerhed gennem spændende oplæg.

Se eller gense webinaret



Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

23. maj 2024

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

Den europæiske cybersikkerhedsforordning forventes at træde i kraft i efteråret, og virksomheder kan med fordel gå i gang med forberedelserne nu.

25. juni 2024

Cyber Resilience Act og de kommende krav til danske virksomheder

Se eller gense webinaret om Cyber Resilience Act, hvor du får en introduktion til Cyber Resilience Act og et indblik i de kommende cybersikkerhedskrav som danske virksomheder skal leve op til.

Se eller gense webinar om cybersikkerhed i produkter

27. januar 2023

Se eller gense webinar om cybersikkerhed i produkter

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du som bestyrelsesmedlem eller virksomhedsleder kan sikre dig, at der er styr på cyber- og informationssikkerheden i din organisation og dens produkter.

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

05. september 2023

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

Skærpede krav og flere regler for flere virksomheder end tidligere – det er blandt konsekvenserne, når det noget mere omfattende NIS2-direktiv træder i kraft fra oktober 2024. Men i sidste ende betyder det også større sikkerhed for langt de fleste...