30. oktober 2024
DS Cyberdag sætter fokus på værdien af standarder og deres rolle som essentielle redskaber i arbejdet med cyber- og informationssikkerhed. Dagens overordnede tema kredsede om, hvordan europæiske reguleringer og standarder hænger sammen, og hvordan virksomheder kan navigere i landskabet af nye love som Cyber Resilience Act, NIS2 og AI Act.
Arrangementet blev indledt med en velkomsttale fra minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen, som understregede vigtigheden af cybersikkerhed og standarder i den digitale tidsalder. Dagens program bød også på en dialog med Morten Løkkegaard fra Europa-Parlamentet om EU’s ambitioner for cybersikkerhedsområdet.
Morten Løkkegaard fortalte, at han i høj grad har fokus på implementering af den europæiske lovgivning, og i den forbindelse fremhævede han selv standarder som et værktøj i forbindelse med implementeringen af NIS2-direktivet. Han påpegede fordelene ved at have et veludviklet system af standarder, opbygget sideløbende med det indre marked, og i det hele taget så han positivt på det fremtidige arbejde med cybersikkerhed i EU:
”NIS2 er, som jeg forstår det, nærmest lige til at rulle ud ift. de standarder, man i forvejen er involveret i at skulle overholde som virksomhed, som ISO 27001. Så vi er jo allerede langt - vi skal ikke til at opfinde hjulet igen”.
Cyberdagen blev desuden rundet af med et spændende oplæg om ransomware og forhandlingssituationer, der inkluderede konkrete eksempler fra hackerangreb. Alle indlæg på DS Cyberdag blev optaget.
Se optagelserneDS Cyberdag er udviklet i samarbejde med Dansk Standards udvalg for cyber- og informationssikkerhed, der består af over 60 eksperter. Udvalgets eksperter bidrager aktivt til det europæiske og internationale standardiseringsarbejde på cyberområdet, hvorfor der også var en del af udvalgsmedlemmerne, der optrådte med indlæg på DS Cyberdag.
Dansk Standard sætter desuden stor pris på den flotte opbakning til DS Cyberdag fra en lang række samarbejdspartnere, der alle har fokus på at fremme cyber- og informationssikkerheden i Danmark: Alexandra Instituttet, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer, Center for Cybersikkerhed, DigitalLead, D-mærket, Dansk Erhverv, DI Digital, Force Technology, IT-Branchen og Rådet for Digital Sikkerhed.
Tak for dette års DS Cyberdag – vi glæder os allerede til næste år!
Se eller gense webinaret om de nye standarder under radioudstyrsdirektivet, hvor vi sætter fokus på, hvordan de styrker cybersikkerheden.
Se eller gense webinaret om Cyber Resilience Act, hvor du får en introduktion til Cyber Resilience Act og et indblik i de kommende cybersikkerhedskrav som danske virksomheder skal leve op til.
Rådet for digital sikkerhed har udgivet en vejledning til SMV’er, der giver konkrete råd om cyber- og informationssikkerhed og fremhæver standarder som et vigtigt værktøj.
Den europæiske cybersikkerhedsforordning forventes at træde i kraft i efteråret, og virksomheder kan med fordel gå i gang med forberedelserne nu.