Building Green 2024

Dansk Standard deltager igen i år på Building Green.
Du kan finde os på stand nr. 34 og høre vores
Specialist Talk d. 31. oktober kl.10.25.

Byggeriets fremtid er på spil: Hvordan sikrer vi genbrug af bærende bygningsdele og korrekt dokumentation?

Kom til Dansk Standards og ETA-Danmarks Specialist Talk på Building Green d. 31. oktober kl. 10.25.

Her vil byggeriets aktører bl.a. svare på, hvordan dokumentationskrav og -processer kan tilpasses og optimeres for at fremme genbrug af bærende bygningsdele i fremtidens byggeri.

I fremtidens byggeri er der behov for et øget fokus på genbrug af bærende bygningsdele, hvor dokumentation spiller en central rolle. Men hvis vi skal kunne genbruge bærende bygningsdele effektivt og dermed reducere CO2-udledning og bidrage til bedre ressourcebevarelse, er det nødvendigt, at vi kan kortlægge materialers egenskaber og kvalitet.

I Dansk Standard og ETA-Danmark A/S ser vi det som en fælles opgave, at vi som samfund rammer en fornuftig, ensartet balance, så alle ved, hvad der forventes af dem og har nogle fornuftige redskaber til at levere den nødvendige dokumentation.

Vi har redskaberne til at levere noget af den dokumentation, der kræves, men i forhold til regenerativt byggeri er der brug for at få samlet den eksisterende viden, for det er kun i fællesskab, at vi kan hjælpe branchen.

Genbrug og fleksibilitet

I Dansk Standard arbejder vi i øjeblikket på flere publikationer sammen med en række aktører fra branchen, som skal hjælpe byggeriet
med at understøtte genbrug af eksisterende materialer og arbejde med alternative materialer, samt hvordan man kan designe bygninger, så de i fremtiden kan tilpasses andre formål, eller materialerne kan genbruges.

Specialist Talk
Building Green København
Den 31. oktober kl.10.25.

På scenen kan du høre:

Hanne Ullum
Vicedirektør, Bygherreforeningen

 

Jens Runge,
Chefkonsulent, Bæredygtighed, Københavns Kommune



Lisbeth M. Ottosen
Professor, Sektionsleder, materialer og holdbarhed, DTU Sustain 



Peter Glob
Markedschef, ETA-Danmark A/S

 

 

Svanemærket byggeri, drift og renovering

Få et overblik og indgående forståelse for Svanemærkets krav til nybyggeri, drift og renovering.

Konkrete tiltag

Bæredygtighed og afgivelse af farlige stoffer i byggeriet

Bæredygtighed og afgivelse af farlige stoffer i byggeriet

Udvalget for bæredygtighed og afgivelse af farlige stoffer i byggeriet (S-417) arbejder med europæiske og internationale standarder inden for bæredygtigheden af bygnings- og anlægskonstruktioner samt afgivelsen af farlige stoffer for byggematerialer. Udvalget arbejder bl.a. med standarderne for EPD og LCA-beregninger. 

Cirkulær byggeri og anlæg

Cirkulær byggeri og anlæg

Udvalget for cirkulær byggeri og anlæg (S-878) følger med i og deltager aktivt i udviklingen af de europæiske standarder indenfor cirkulær økonomi i bygge og anlægssektoren. Da standardiseringsarbejdet er i opstartsfasen, er der mulighed for at sætte fingeraftryk på de kommende standarder, hvilket giver bygge- og anlægsvirksomheder tidlig viden.

Introduktion til EU's taksonomi

Introduktion til EU's taksonomi

EU’s taksonomi stiller krav om rapportering og dokumentation af miljømæssigt bæredygtige investeringer og økonomiske aktiviteter. For at give byggeriets aktører en bedre forståelse for EU taksonomien, har vi i samarbejde med en række brancheorganisationer udarbejdet en introduktion målrettet den danske byggesektor.

Sustianability Manager-uddannelse

Sustianability Manager-uddannelse

Bæredygtig udvikling kræver viden, overblik og værktøjer. Uddannelsen som Sustainability Manager hos Dansk Standard giver dig kompetencer til at udvikle, implementere, dokumentere og kommunikere en bæredygtighedsstrategi, der er i overensstemmelse med virksomhedens forretning og øvrige strategi.

Relateret artikler

19. marts 2025

EU-lovgivning der understøtter byggeriets grønne omstilling

Se eller gense webinaret, hvor Dansk Standard sætter fokus på europæisk lovgivning og standarder, der understøtter bæredygtighed i byggeriet.

Kommende DS/INF skal bane vej for emissionsfrie bygge- og anlægspladser

12. februar 2025

Kommende DS/INF skal bane vej for emissionsfrie bygge- og anlægspladser

Den grønne omstilling i byggeriet har indtil nu primært haft fokus på materialerne. Ny vejledning skal være med til at gøre selve byggeprocessen mere bæredygtig.

Ny EU-byggevareforordning vedtaget

07. november 2024

Ny EU-byggevareforordning vedtaget

Den nye forordning bliver snart offentliggjort og sætter fokus på digital overvågning og cirkulær økonomi i byggesektoren.

Vi skal dele vores løsninger med genbrug

11. oktober 2024

Vi skal dele vores løsninger med genbrug

Fremover skal byggebranchen kunne genbruge bærende bygningsdele fra nedrevne bygninger. Og her bliver dokumentation, samarbejde, koordinering og standarder nødvendige – både for at kunne nedtage bygningsdele og for at kunne genbruge elementerne.