Bæredygtighedskurser er i høj kurs

26. april 2021

Flere og flere vil arbejde med bæredygtighed – og kunne dokumentere indsatsen

Et stigende antal virksomheder efterspørger konkrete værktøjer til at arbejde strategisk og systematisk med bæredygtighed og FN’s verdensmål. Derfor sætter Dansk Standard fortsat flere bæredygtighedskurser på programmet.

Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordenen hos de fleste virksomheder, men der skal mere til end blot flotte ord på hjemmesiden. Virksomhederne vil også kunne dokumentere deres arbejde, og til det efterspørger mange virksomheder konkrete redskaber.

Det mærker man hos Dansk Standard, som ud over arbejdet med at udvikle standarder også udbyder kurser. Den øgede interesse gælder særligt standarder inden for bæredygtighed og ikke mindst et kursus i, hvordan man kan arbejde med FN’s 17 verdensmål i forbindelse med den internationale ledelsesstandard for miljøledelse, ISO 14001. Dansk Standard oplever desuden en øget efterspørgsel på diplomkurser i bl.a. ISO 14001, der afsluttes med en eksamen.

- Vi kan mærke, at mange virksomheder gerne vil kunne dokumentere deres arbejde med bæredygtighed og gøre det transparent, hvordan de arbejder med fx FN’s verdensmål. Og mange virksomheder efterlyser værktøjer til at implementere målene i deres forretning, og her kan standarder som fx miljøledelse hjælpe, fortæller Susan Redder Bruun, chefkonsulent og ansvarlig for Dansk Standards kursusafdeling.

Standarden ISO 14001 er bl.a. med til at sikre systematisk arbejde med at beskytte miljøet ved at forebygge ugunstige miljøpåvirkninger og forbedre gunstige miljøpåvirkninger, især miljøpåvirkninger med strategisk og konkurrencemæssig betydning for danske SMV’er.

- ISO 14001 sikrer bedre miljømæssig præstation af produkter og services, fordi den fordrer, at virksomheden hele tiden tænker i livscyklusperspektiv, bæredygtighed og løbende forbedringer, uddyber Susan Redder Bruun.

Standarder giver konkrete redskaber til arbejdet med bæredygtighed

Udover miljøledelse findes der en lang række standarder, der kan kobles direkte til verdensmålene, og som giver konkrete værktøjer til at gavne miljøet, fremme ansvarlighed og dokumentere bæredygtighed.

- Når man anvender disse standarder, får man et værktøj til at arbejde strategisk og systematisk med bæredygtighed, som kan skabe tillid og troværdighed, fordi man kan dokumentere sin indsats, siger Susan Redder Bruun.

Eksempelvis kan man som virksomhed benytte standarden ISO 20400 for bæredygtige indkøb, som hænger sammen med verdensmål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion:

- I forhold til bæredygtige indkøb kan standarder være med til at dokumentere, at virksomheden fx bruger genanvendelige materialer. Og samtidigt kan standarder være en direkte hjælp til både at tale samme sprog og til at give konkrete redskaber til virksomhederne, siger Susan Redder Bruun og tilføjer, at grønne offentlige indkøb kan blive en helt ny driver på markedet.

Derudover findes en lang række andre standarder, der bidrager til den bæredygtige omstilling inden for alt lige fra cirkulær økonomi til energiledelse, og der er endnu flere på vej.

For at følge med den øgede efterspørgsel planlægger Dansk Standard desuden flere forskellige kurser inden for bæredygtighed. Bl.a. endnu et kursus om de 17 verdensmål, samt kurser i cirkulær økonomi, energiledelse og grønt byggeri.

Fakta

Dansk Standards bæredygtige kurser:

  • Miljøledelse - ISO 14001:2015 - Sådan anvender du standarden
  • Få struktur på dit arbejde med FN´s verdensmål med ISO 14001 for miljøledelse
  • Miljøledelse - ISO 14001 Diplomkursus
  • Energiledelse – ISO 50001 – Sådan anvender du standarden

Læs mere om Dansk Standards bæredygtige kurser på www.ds.dk/baeredygtigekurser

 

Kontakt

Susan Redder Bruun
Susan Redder Bruun Chefkonsulent | Chief Consultant
Public Affairs, Fondssekretariat & Compliance
E: srb@ds.dk
T: 39 96 62 15

Se også

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

03. juli 2024

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Bæredygtighed skal integreres som en del af strategien, hvis det skal skabe reel værdi for forretningen. Og her er standarden for miljøledelse et anerkendt værktøj, som kan hjælpe virksomheder med at skabe struktur på deres arbejde med den grønne...

ISO indfører klimakrav i alle ledelsesstandarder

03. april 2024

ISO indfører klimakrav i ledelsesstandarder

Med London-erklæringen forpligtede ISO sig til at bidrage til klimadagsordenen gennem standardisering – nu indføres krav om klimahensyn i ledelsesstandarder.

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

14. februar 2024

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

Menneskeskabte klimaændringer er identificeret som en af de største udfordringer, verden står overfor. En ny standard fra ISO skal hjælpe virksomheder med at opnå og demonstrere CO2-neutralitet og dermed bidrage til at dæmme op for klimaændringer...

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

13. december 2023

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU’s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som h...