Unge ingeniører gav bud på standarders understøttelse af mål 7 og 11

22. juni 2021

Unge ingeniører gav bud på standarders understøttelse af mål 7 og 11

28 unge, talentfulde ingeniører og teknikere fra Norden gav deres input til ”den bæredygtige skole”, da Dansk Standard i samarbejde med de nordiske lande afholdt den første nordiske Young Professionals-workshop om elektrotekniske standarder og deres relevans for understøttelse verdensmålene.

Den nordiske workshop var den første af sin slags og foregik online, hvor unge ingeniører og teknikere deltog for at lære mere om standarder og standardisering inden for det elektrotekniske område. I løbet af workshoppen skulle de unge også selv arbejde med en case med fokus på ”den bæredygtige skole”.

- Det var superspændende at afholde workshoppen. Der var hele 15 unge talenter med fra Danmark, og de repræsenterede bl.a. virksomheder som Vestas, Grundfos, NKT, Siemens Gamesa, Danfoss, Hoyer Motors, Windowmaster, og GEA. De resterende deltagere kom fra Finland, Island og Norge, og alle deltog aktivt og havde masser af gode bidrag, fortæller Pernille Arendsdorf Bengtsen, konsulent i Dansk Standard.

Under selve case-arbejdet blev deltagerne delt op i grupper, der hver skulle arbejde med forslag til konkrete elektrotekniske standarder, som kunne støtte op om verdensmål 7 (bæredygtig energi) og 11 (bæredygtige byer og lokalsamfund) med særligt fokus på at understøtte ”den bæredygtige skole”.

Efter gruppearbejdet med casen pitchede grupperne deres standardiseringsidéer til et panel bestående af repræsentanter fra Dansk Standard, NEK (Norsk Elektroteknisk Komite), SESKO (Electrotechnical Standardization in Finland) og SEK (Svensk Elstandard). Panelet gav efterfølgende feedback på gruppernes oplæg og perspektiverede oplæggene, ift. hvad man gør i virkelighedens standardisering. 

Vigtigt med unges bidrag til standardisering

Den nordiske workshop, som var den første af sin slags, blev etableret og udviklet af Dansk Standard i samarbejde med NOREK (NORdiske Elektrotekniske Komiteer), som er et samarbejde mellem de nordiske elektrotekniske standardiseringsorganisationer. 

- Workshoppen er en vigtig del af Dansk Standards tiltrækning af fremtidige generationer af stakeholders, hvilket vi har fokus på, fordi de unge bl.a. kan bidrage med nye perspektiver til fx brugen af ny teknologi. Siden 2018 har vi afholdt større events for unge professionelle, hvor vi har rakt ud efter en bredere kreds af unge ingeniører og teknikere, som standarder er relevante for. Og det er heldigvis lykkedes os at tiltrække flere og flere deltagere til vores arrangementer, siger Pernille Arendsdorf Bengtsen.

Alle deltagere fra Danmark fra dette års workshop er blevet tilbudt at deltage gratis i et år i et standardiseringsudvalg. I udvalgene er man med til at udvikle standarder inden for det område, som udvalget dækker.

Udtalelser fra nogle af deltagerne på den nordiske workshop:

- Jeg synes, det var meget informativt, og jeg lærte meget. Gruppearbejdet var meget interessant med og god undervisning i, hvordan man laver standarder. Troede ikke rigtig, standarder kunne være så sjovt. Innovationsaspektet var virkelig godt.

- Jeg føler, at workshoppen gav mig et godt udgangspunkt for at tage en mere aktiv rolle i arbejdet med standarder. Det viste fordelene ved at arbejde med standarder, hvilke færdigheder der kan udvikles gennem arbejdet med standarder, og at arbejdet har meget mere til fælles med teknik end med bureaukrati, som er den forestilling, jeg havde tidligere.

Kontakt

Pernille Arendsdorf Bengtsen
Pernille Arendsdorf Bengtsen Konsulent | Consultant
International & EU Politik
E: pab@ds.dk
T: 39 96 62 23

Se også

06. juni 2024

Webinar om internationale standarder for biodiversitet

Se eller gense webinaret og få seneste nyt fra det internationale arbejde med udviklingen af standarder for biodiversitet samt mulighed for at bidrage med egen viden og udfordringer.

Fremtidssikring af elnettet: En afgørende faktor for den grønne omstilling

13. maj 2024

Fremtidssikring af elnettet: En afgørende faktor for den grønne omstilling

En vigtig del af den grønne omstilling afhænger af en succesfuld udvidelse af vores elnet. Elnettet skal bl.a. imødekomme et stigende behov for integrationen af mere decentral elproduktion, energilagring og elektrificering af transportsektoren; al...

Højspændingsinstallationer rykker tættere på i takt med den grønne omstilling

30. april 2024

Højspændingsinstallationer rykker tættere på i takt med den grønne omstilling

Den hurtige udvikling inden for grøn energi kræver øget anvendelse af højspænding i elnettet, nye teknologier, ny viden – og mere standardisering.

Elektrikere skal også være opmærksomme på cybersikkerhed

30. april 2024

Elektrikere skal også være opmærksomme på cybersikkerhed

Med det stigende antal elektriske produkter, der kobles til internettet, bør elektrikere altid overveje risikoen for hacking og cyberangreb og indtænke det i deres praksis.