07. november 2022
Ransomware, industrispionage, tab af fortrolige oplysninger eller driftsstop. Cyberangreb er en af de største trusler mod danske virksomheder og trusselsbilledet ændrer sig konstant. Derfor er cyber- og informationssikkerhed efterhånden også på de fleste virksomheders agenda og fortsat flere vælger at arbejde med standarder på området for at styrke beredskabet mod cyberangreb. En ny version af den internationale kravstandard for informationssikkerhed ISO/IEC 27001, som giver redskaber til at imødegå de mange trusselsscenarier, virksomhederne står overfor, er på gaden nu.
- ISO/IEC 27001 giver virksomheder og organisationer et værktøj til at håndtere de mange nye trusler og beskytte deres forretningskritiske aktiver på en struktureret og systematisk måde. Og samtidigt kan man ved at følge standarden dokumentere over for kunder og myndigheder, at man lever op til krav og evt. lovgivning på området, siger Berit Aadal, seniorkonsulent i Dansk Standard.
ISO/IEC 27001 er en af verdens mest udbredte standarder for informationssikkerhed og henvender sig til alle typer og størrelser af organisationer, private såvel som offentlige. Standarden opstiller blandt andet krav til risikostyring, dokumentation af processer samt fordeling af roller og ansvar for informationssikkerhed.
Ændringerne omhandler foranstaltningerne i ISO/IEC 27001’s anneks A, som omfatter anbefalinger til både politikker, processer, procedurer, organisationsstrukturer samt software- og hardware-funktioner. Foranstaltningerne er ændret i overensstemmelse med ændringerne i standarden ISO/IEC 27002, som blev udgivet i en ny version tidligere på året, hvor man er gået fra 114 til 93 foranstaltninger. Og hvor foranstaltningerne nu er kategoriseret efter fire temaer; organisatoriske, tekniske, fysiske og adfærdsmæssige foranstaltninger.
Hvis man i dag er certificeret efter den gældende udgave af ISO/IEC 27001, så gælder certificeringen fortsat i en overgangsperiode på tre år fra udgivelsesdagen. Herefter bliver certificeringer efter denne udgave officielt forældede. Det betyder, at virksomheder, der er certificeret i standarden, senest i november 2025 skal re-certificeres efter den nye ISO/IEC 27001:2022.
Standarden bliver senere godkendt som en europæisk og dansk standard (DS/EN) og bliver også oversat til dansk.
Læs mere og find standarden her: https://webshop.ds.dk/standard/M364383/iso-iec-27001-2022
Bæredygtighed får større fokus i bygge- og anlægsbranchen, og det er en nødvendighed, hvis vi skal nå EU’s klimamål i 2050. Men for at skabe de bæredygtige forandringer er der er behov for øget digitalisering samt strømlinede metoder og værktøjer...
Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU’s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som h...
Se eller gense dette webinar, hvor du bl.a. kan høre om miljøvurdering af elektriske produkter, og hvordan de hænger sammen med miljøvaredeklarationer samt andre standarder og metoder på området.
Selvom vi som forbruger hver især gør en indsats for at træffe mere bæredygtige valg, kan det være svært at gennemskue produktionsprocesser og produkter. Derfor er der behov for fælles retningslinjer og målemetoder, så virksomheder kan dokumentere...