Revision af standard for opvarmning af procesrør
Billede: IEC

19. april 2022

Revision af standard for opvarmning af procesrør

Nu er der nye krav på vej til elektriske selvbegrænsende varmekabelsystemer og rør, som installeres i eksplosive atmosfærer. Standarden DS/EN 60079-30 skal nemlig revideres. Og alle med viden på området har mulighed for at deltage i arbejdet og få indflydelse på de kommende krav.

Opvarmning af rør udendørs er meget anvendt i den kemiske industri. Men der er særlige risici forbundet med dette, og hvis der installeres rør i eksplosiv atmosfære, kræver det særlig opmærksomhed. Standarden DS/EN IEC 60079-14 specificerer installationskrav generelt til varmekablerne og er påkrævet at anvende i henhold til installationsbekendtgørelsen.

Standarden DS/EN 60079-30 Eksplosive atmosfærer - Elektriske selvbegrænsende varmekabelsystemer er ligeledes essentiel i den forbindelse, bl.a. i forbindelse med installation og markedsføring, og skal nu revideres. Standardens del 1 omhandler bl.a. krav til prøvning og del 2 er en anvendelsesvejledning vedrørende konstruktion, installation og vedligeholdelse.

- Standarden DS/EN 60079-30 er essentiel for markedsføring og installation på site. Standardens del 1 er desuden blevet harmoniseret under ATEX direktivet 2014/34/EU, så varmekabelsystemer kan markedsføres CE-mærket, og der kan opnås formodningsret ved anvendelse af standarden, uddyber Søren Storm, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Den internationale standardiseringskomité for eksplosionsfarligt udstyr IEC TC 31 starter revisionen af standarden IEC/IEEE 60079-30, og alle eksperter og interesserede kan følge med i udviklingen ved at deltage i standardiseringsudvalget S-531. Desuden kan man få dybdegående viden og indflydelse på den kommende udformning af krav til varmekabelsystemer for installation i ATEX-zoner ved at deltage i dette udvalg. Næste udvalgsmøde er planlagt til den 22.juni 2022. Læs mere her: www.ds.dk/s-531 

 

Kontakt

Søren Storm
Søren Storm Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: sst@ds.dk
T: 39 96 62 08

Se også

Standardserie for ladcykler er på vej

12. juni 2024

Standardserie for ladcykler er på vej

Cykler til person- og lasttransport er efterhånden udbredt til mange formål, og i 2024 forventes de første standarder i en serie omhandlende ladcykler at udkomme.

Fremtidssikring af elnettet: En afgørende faktor for den grønne omstilling

13. maj 2024

Fremtidssikring af elnettet: En afgørende faktor for den grønne omstilling

En vigtig del af den grønne omstilling afhænger af en succesfuld udvidelse af vores elnet. Elnettet skal bl.a. imødekomme et stigende behov for integrationen af mere decentral elproduktion, energilagring og elektrificering af transportsektoren; al...

EU-Kommissionen har opdateret vejledningen til maskindirektivet

03. maj 2024

EU-Kommissionen har opdateret vejledningen til maskindirektivet – ny vejledning til den kommende forordning under udarbejdelse

En revideret udgave af vejledningen til maskindirektivet blev udgivet i april, og samtidig er arbejdet med en ny vejledning til den kommende maskinforordning startet.

Højspændingsinstallationer rykker tættere på i takt med den grønne omstilling

30. april 2024

Højspændingsinstallationer rykker tættere på i takt med den grønne omstilling

Den hurtige udvikling inden for grøn energi kræver øget anvendelse af højspænding i elnettet, nye teknologier, ny viden – og mere standardisering.