Bygninger, broer og veje står for 30 % af Danmarks CO2-udledning, og byggeriet spiller derfor en central rolle i den grønne omstilling.
For nylig afleverede klimapartnerskaberne, som regeringen har nedsat til at give deres bud på, hvordan vi når i mål med den grønne omstilling, deres forslag til, hvordan man frem til 2030 kan reducere CO2-udledningen med 5.800.000 ton om året.
Klimapartnerskaberne peger adskillige steder på netop standarder som redskaber til at understøtte den grønne omstilling- ikke mindst når det kommer til byggeriet. Det kan du bl.a. læse mere om her:
Standarder er med til at sikre et fælles grundlag for arbejdet med bæredygtigt byggeri og dermed bane vejen for udbredelsen af nye bæredygtige løsninger.
Her på siden kan du blive klogere på standarders betydning for bæredygtigt byggeri.
Udvalget arbejder med europæiske og internationale standarder inden for bæredygtigheden af bygnings- og anlægskonstruktioner samt afgivelsen myndighedsregulerede, farlige stoffer fra byggematerialer som er af stor vigtighed for sundt byggeri.
Som medlem af S-878 får du mulighed for at følge med i og deltage aktivt i udviklingen af de europæiske standarder indenfor cirkulær økonomi i bygge og anlægssektoren.
Den nye forordning bliver snart offentliggjort og sætter fokus på digital overvågning og cirkulær økonomi i byggesektoren.
Fremover skal byggebranchen kunne genbruge bærende bygningsdele fra nedrevne bygninger. Og her bliver dokumentation, samarbejde, koordinering og standarder nødvendige – både for at kunne nedtage bygningsdele og for at kunne genbruge elementerne.
Bæredygtighed får større fokus i bygge- og anlægsbranchen, og det er en nødvendighed, hvis vi skal nå EU’s klimamål i 2050. Men for at skabe de bæredygtige forandringer er der er behov for øget digitalisering samt strømlinede metoder og værktøjer...
Hos MT Højgaard Danmark oplever man både muligheder i de nye krav i EU-taksonomien samt et øget fokus på bæredygtighed i byggebranchen.