
Bygninger, broer og veje står for 30 % af Danmarks CO2-udledning, og byggeriet spiller derfor en central rolle i den grønne omstilling.
For nylig afleverede klimapartnerskaberne, som regeringen har nedsat til at give deres bud på, hvordan vi når i mål med den grønne omstilling, deres forslag til, hvordan man frem til 2030 kan reducere CO2-udledningen med 5.800.000 ton om året.
Klimapartnerskaberne peger adskillige steder på netop standarder som redskaber til at understøtte den grønne omstilling- ikke mindst når det kommer til byggeriet. Det kan du bl.a. læse mere om her:
Standarder er med til at sikre et fælles grundlag for arbejdet med bæredygtigt byggeri og dermed bane vejen for udbredelsen af nye bæredygtige løsninger.
Her på siden kan du blive klogere på standarders betydning for bæredygtigt byggeri.
Udvalget arbejder med europæiske og internationale standarder inden for bæredygtigheden af bygnings- og anlægskonstruktioner samt afgivelsen myndighedsregulerede, farlige stoffer fra byggematerialer som er af stor vigtighed for sundt byggeri.
Som medlem af S-878 får du mulighed for at følge med i og deltage aktivt i udviklingen af de europæiske standarder indenfor cirkulær økonomi i bygge og anlægssektoren.
Forsknings- og udviklingsprojekt (P)RECAST har sammen med 13 aktører i den danske byggebranche arbejdet målrettet på at fremme genbrug af hele betonelementer i nye byggerier. To ud af projektets i alt ni rapporter er nu offentliggjort – og de pege...
Se eller gense webinaret, hvor Dansk Standard sætter fokus på europæisk lovgivning og standarder, der understøtter bæredygtighed i byggeriet.
Den grønne omstilling i byggeriet har indtil nu primært haft fokus på materialerne. Ny vejledning skal være med til at gøre selve byggeprocessen mere bæredygtig.
Den nye forordning bliver snart offentliggjort og sætter fokus på digital overvågning og cirkulær økonomi i byggesektoren.