
28. februar 2020
Det danske arbejde er knyttet til det internationale standardiseringsarbejde i ISO, hvor man i 2015 har udgivet en standard for elektriske køretøjer, som netop handler om krav til elektrisk sikkerhed, også efter et havari. I denne standard har den internationale komite ISO TC 22 SC37 udarbejdet retningslinjer for sikkerhed for personer inden i og udenfor bilen, også efter at bilen er forulykket. Denne standard kan fungere, uanset hvilken elbilmodel, der er tale om.
Dansk Standard deltager på vegne af de danske interessenter i ISO arbejdet, og er en blandt 19 nationale medlemmer. Arbejdet er vigtigt og derfor har mange lande en stærk deltagelse fra producenter, prøvningsorganer, underleverandører og myndigheder.
Standardserien kan anvendes i hele verden og kan hvis alle lande bliver enige om det, udvides til også at omfatte vejledninger og sikkerhedsprocedurer for reddere, automekanikere, test- og kontrolorganer samt myndigheder.
Dansk Standard kan tilbyde mere information om det internationale standardiseringsarbejde og hvordan det danske arbejde er relevant både herhjemme, men også internationalt, for at få udviklet elektrisk beskyttelse i for elbilsektoren.
Vil du vide mere eller deltage i arbejdet med at udvikle standarder på området?
Overgangsalderen er endelig kommet på dagsordenen – men det er stadig uvist, hvordan det håndteres på danske arbejdspladser. Det skal en ny undersøgelse lave om på.
Forsknings- og udviklingsprojekt (P)RECAST har sammen med 13 aktører i den danske byggebranche arbejdet målrettet på at fremme genbrug af hele betonelementer i nye byggerier. To ud af projektets i alt ni rapporter er nu offentliggjort – og de pege...
Fonden Dansk Standards bestyrelse skal være med til at sikre, at Fonden forsætter med at virke til gavn for samfund og erhvervsliv gennem standardisering og certificering samt videnformidling og rådgivning herom.
DS 21001 er udkommet i en ny og opdateret version. Strukturen er tilpasset andre ledelsesstandarder og fokus på sikkerhedskultur er skærpet.