Er der behov for en SDG-ledelsesstandard

16. november 2021

Er der behov for en SDG-ledelsesstandard?

Dansk Standard er i gang med at undersøge, om der er behov for en international ledelsesstandard, hvor virksomheder kan blive certificeret i deres arbejde med de 17 verdensmål.

Vi vil meget gerne også høre din mening.

Mange virksomheder har behov for et værktøj, som kan hjælpe dem med at implementere arbejdet med flere af de 17 verdensmål i deres forretning. I den forbindelse oplever Dansk Standard en stigende interesse for en international, anerkendt ledelsesstandard, som kan hjælpe organisationer med at adressere de 17 verdensmål (SDG’erne) inden for deres forretning.

Med en SDG-ledelsesstandard kan organisationerne få vished for og vil kunne dokumentere, at de reelt bidrager til flere relevante verdensmål.

International standard giver fælles grundlag for dokumentation

Der findes allerede flere forskellige lokale og private ordninger, som tilbyder dokumentation for arbejdet med SDG’erne. Men eftersom ordningerne ikke har samme udgangspunkt eller målemetoder, er det svært at få et verificeret grundlag at sammenligne ud fra. Og det kan især besværliggøre dokumentationen ned igennem forsyningskæden.

Vi vil derfor meget gerne høre dine synspunkter omkring, om det er en international ledelsesstandard for SDG’erne, der er behov for.

Undersøgelsen løber til d. 10. december og tager 3-10 minutter at besvare. Du går til undersøgelsen her:

https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=T6WSNESSJNC2 

Individuelle data vil ikke blive delt, kun resultaterne af den samlede undersøgelse vil blive delt.

Få mere viden om bæredygtighed og forretningsudvikling

Er du interesseret i at få mere viden om og indflydelse på standarder for bæredygtighed og forretningsudvikling, er du også velkommen til at deltage i et webinar om et nyt udvalg for netop bæredygtighed og forretningsudvikling.

 

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Se også

Nu har ISO 55001 for asset management den samme struktur som de øvrige ledelsessystemer

11. juli 2024

Nu har ISO 55001 for asset management den samme struktur som de øvrige ledelsessystemer

Standardserien for asset management har gennemgået en større revision for at gøre kravene endnu tydeligere og dermed processerne mere effektive. Det gælder i første omgang både hovedstandarderne ISO 55001 og ISO 55000, og der er flere på vej.

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

03. juli 2024

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Bæredygtighed skal integreres som en del af strategien, hvis det skal skabe reel værdi for forretningen. Og her er standarden for miljøledelse et anerkendt værktøj, som kan hjælpe virksomheder med at skabe struktur på deres arbejde med den grønne...

06. juni 2024

Webinar om internationale standarder for biodiversitet

Se eller gense webinaret og få seneste nyt fra det internationale arbejde med udviklingen af standarder for biodiversitet samt mulighed for at bidrage med egen viden og udfordringer.

Opbyg din virksomheds modstandsdygtighed med ny udgivelse fra Dansk Standard

03. juni 2024

Opbyg din virksomheds modstandsdygtighed med ny udgivelse fra Dansk Standard

Dansk Standard har udgivet en specifikation, som støtter især SMV'er i at blive mere modstandsdygtige og udnytte nye markedsmuligheder.