Dansk Standard valgt ind i CENELEC’s bestyrelse
Dansk Standards adm. direktør Jens Heiede

04. september 2024

Dansk Standard valgt ind i CENELEC’s bestyrelse

Fra 2025 og de næste tre år er Dansk Standard med om bordet, når CENELEC, den europæiske elektrotekniske standardiseringsorganisation, skal sætte deres politiske og økonomiske retning for fremtiden.

Til den seneste generalforsamling i CEN-CENELEC blev Dansk Standards adm. direktør Jens Heiede stemt ind i CENELEC’s bestyrelse, som er det næst øverste organ efter generalforsamlingen.

CENELEC er ansvarlig for standardisering indenfor det elektrotekniske fagområde i Europa, så som elektriske installationer, elektriske energiforsyningssystemer og elektriske husholdnings- og forbrugerprodukter. CENELEC arbejder tæt sammen med CEN, der udvikler alle de andre europæiske standarder.

Bestyrelsen i CENELEC har ansvaret for at administrere den overordnede forretningen samt forberede materiale til generalforsamlingen, hvor alle medlemslandene har mulighed for at stemme. Endvidere står bestyrelsen for at eksekvere og implementere de beslutninger, som medlemmerne vedtager på generalforsamlingen.

- Det er en stor ære at blive valgt ind i den administrative bestyrelse i CENELEC. Posten betyder bl.a., at Dansk Standard kommer tættere på beslutningerne om økonomi og strategi for CENELEC og også de mange fælles beslutninger, som finder sted i CEN-CENELEC i fællesskab. Viden og indflydelse på disse områder er blevet endnu vigtigere på grund af EU-Dommen om harmoniserede standarder, siger Jens Heiede, adm. direktør i Dansk Standard.

Bestyrelsen refererer direkte til generalforsamlingen og består af en præsident, tre vicepræsidenter og ni almindelige bestyrelsesmedlemmer, der alle vælges af generalforsamlingen. Hvert bestyrelsesmedlem kan blive valgt ind to gange med en periode på tre år ad gangen.

Forandringer i Europa

Det europæiske standardiseringssystem står over for forandringer i lyset af C-588/21 P – også kendt som "Malamud-sagen". Det kræver en anden måde at tænke på, endnu mere samarbejde og fælles indsats, så de 34 nationale standardiseringsorganisationer sammen kan identificere og implementere effektive løsninger for at sikre en bæredygtig fremtid for vores standardiseringssystem, hvilket i sidste ende kommer det europæiske marked og alle dets borgere til gode.

- Jeg glæder mig enormt meget til at bidrage til den løbende udvikling og forbedring af standardiseringsorganisationerne i hele Europa – og ikke mindst sætte et dansk aftryk, slutter Jens Heiede.

Kontakt

Helena Schou Østergaard
Helena Schou Østergaard Presseansvarlig | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: hso@ds.dk
T: 39 96 62 74

Se også

12. september 2024

Ny international guide kan hjælpe virksomheder med at leve op til FN’s verdensmål

Med Danmark i spidsen har ISO og UNDP netop lanceret en ny international guide, der skal hjælpe virksomheder med at integrere FN’s verdensmål direkte i deres forretningsstrategier og daglige beslutninger. Målet er at skabe reel forandring både int...

09. september 2024

Nye standarder under radioudstyrsdirektivet styrker cybersikkerhed

Se eller gense webinaret om de nye standarder under radioudstyrsdirektivet, hvor vi sætter fokus på, hvordan de styrker cybersikkerheden.

Data spaces – nye standarder på vej

28. august 2024

Data spaces – nye standarder på vej

Se eller gense webinaret, hvor du kunne høre mere om hvad et data space er, og hvilken rolle standardisering forventes at få for at understøtte datadeling på det europæiske marked.

MT Højgaard Danmark: Vi ser en betydningsfuld interesse og villighed til dialog om taksonomien

26. august 2024

MT Højgaard Danmark: Vi ser en betydningsfuld interesse og villighed til dialog om taksonomien

Hos MT Højgaard Danmark oplever man både muligheder i de nye krav i EU-taksonomien samt et øget fokus på bæredygtighed i byggebranchen.